Museumshop

Op zoek naar het ultieme cadeau of een mooie herinnering aan je museumbezoek? Duik in de Museumshop van Museum Kaap Skil! Ook zonder een bezoek aan het museum ben je er van harte welkom. 

Winkel-Museum Kaap Skil

Uniek aanbod

De museumshop van Museum Kaap Skil heeft een heel eigen aanbod, variërend van bijzondere nautische souvenirs tot specialistische boeken en leuke snuisterijen. Je vindt er ook unieke artikelen, geïnspireerd op wereldreizen over zee en de bijzondere Palmhoutwrak-collectie. Veel artikelen zijn alleen hier te koop. Zo zijn er prachtige, duurzaam gemaakte tassen, met het design van de toiletset uit het Palmhoutwrak. Loop eens gezellig binnen in de winkel om te snuffelen, voor een uniek cadeau of een leuke herinnering! Ook zonder een bezoek aan het museum ben je er van harte welkom.

De kracht van ambacht

In onze museumshop kiezen we zo veel mogelijk voor ambachtelijk gemaakte producten en duurzame materialen. Want vroeger waren ambachten hartstikke normaal. Morgen brood op tafel? Dat betekende eerst een wandeling naar de molen voor een zak meel. Een scheepsromp werd gerepareerd met spijkers van de smid en huizen werden vaak geïsoleerd met geperste balen zeewier uit de wierschuur. Zomaar wat voorbeelden van ambachten waar we niet vaak meer bij stilstaan. En dat willen we veranderen. Want daarmee helpen we je meer te weten te komen over de impact van producten op mens en milieu. Zo shop je bewuster. Vandaag en in de toekomst.