Ontdek

Ontdek

Tentoonstellingen

Ontdek de maritieme geschiedenis van Texel bij Museum Kaap Skil! Momenteel wordt er in het hoofdgebouw gewerkt aan een nieuwe, spectaculaire tentoonstelling die in juli zal openen. De beroemde maquette van de Reede van Texel is wel toegankelijk, evenals het openluchtmuseum, de molen, de jutterij en de tentoonstellingen in de andere gebouwen van het museum.

Lees verder

Gebouwen

Museum Kaap Skil bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een monumentale molen, graanpakhuis en wierschuur. Het iconische hoofdgebouw heeft diverse prijzen gewonnen.

Lees verder

Pronkstukken

Bekijk de pronkstukken uit de collectie van Museum Kaap Skil. Sommige zijn in het museum te zien, andere zijn onderwerp van internationaal onderzoek en worden pas later tentoongesteld. Ontdek de verhalen achter deze unieke voorwerpen!

Lees verder

400 jaar Texelse zeegeschiedenis

Ontdek het unieke verleden van Texel. In de zeventiende-eeuw lag aan de zuid-oostkust van het eiland ’s werelds grootste ankerplaats. Soms lagen er wel honderd schepen. Ze kwamen vanuit alle richtingen van de aardbol naar deze Reede van Texel. Blader door de eeuwen. Verhalen uit de verschillende perioden zie je terug in het museum.

Lees verder