Ontdek

Ontdek

Tentoonstellingen

Museum Kaap Skil is een veelzijdig museum met heel verschillende tentoonstellingen. In Wereldreis volg je de schepen in de 16e, 17e en 18e eeuw naar hun bestemming. Over de hele wereld! Verbaas je over de enorme rijkdom van de lading in de tentoonstelling Palmhoutwrak en droom weg bij de prachtige, zijden jurken die duikers erin vonden. Bezoek ook de maquette van de Reede van Texel. Deze toont de grootste ankerplaats uit de Gouden Eeuw. Duik via touchscreens in de vele spannende en dramatische verhalen over de schepen in die roemruchte periode. In het openluchtmuseum ervaar je zelf hoe de eilandbewoners vroeger leefden. Daarnaast zijn er eeuwenoude scheepsonderdelen en andere opgedoken en aangespoelde objecten te zien. De jutterij is een avontuur op zich, met de meest uiteenlopende strandvondsten!

Lees verder

Gebouwen

Museum Kaap Skil bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een monumentale molen, graanpakhuis en wierschuur. Het iconische hoofdgebouw heeft diverse prijzen gewonnen.

Lees verder

Pronkstukken

Bekijk de pronkstukken uit de collectie van Museum Kaap Skil. Sommige zijn in het museum te zien, andere zijn onderwerp van internationaal onderzoek en worden pas later tentoongesteld. Ontdek de verhalen achter deze unieke voorwerpen!

Lees verder

400 jaar Texelse zeegeschiedenis

Ontdek het unieke verleden van Texel. In de zeventiende-eeuw lag aan de zuid-oostkust van het eiland ’s werelds grootste ankerplaats. Soms lagen er wel honderd schepen. Ze kwamen vanuit alle richtingen van de aardbol naar deze Reede van Texel. Blader door de eeuwen. Verhalen uit de verschillende perioden zie je terug in het museum.

Lees verder