Meet & greet met Palmhoutwrak-onderzoeker

Gepubliceerd op 12 juni 2024

Op 14, 15 en 16 juni zijn de Nationale Archeologiedagen.  Overal in het land zijn er activiteiten die het verleden tot leven brengen. Ook Museum Kaap Skil doet hieraan mee. Maritiem archeoloog Thijs Coenen, die deze maand met een team van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed op het Palmhoutwrak duikt, houdt zaterdag spreekuur in het museum. Tussen 11 en 13 beantwoordt hij alle vragen over het onderzoek naar het wereldberoemde 17e-eeuwse scheepswrak.

Duikonderzoek

Uit het Palmhoutwrak zijn vele honderden exclusieve objecten opgedoken door Texelse sportduikers. Een deel ervan is te zien in Museum Kaap Skil, met de fantastisch bewaard gebleven zijden jurk als topstuk. Archeologen van de Rijksdienst zijn deze maand bezig met aanvullend waarderend onderzoek naar het Palmhoutwrak. Thijs Coenen is projectleider en duikt zelf ook dagelijks naar het wrak.

Stel je vragen

Op zaterdag 15 juni kunnen bezoekers van het museum tussen 11 en 13 uur al hun vragen over het onderzoek stellen aan Thijs Coenen. Hij is dan te vinden in het reddingboothuisje op het buitenterrein van Museum Kaap Skil. Een unieke kans!