Op vakantie naar Texel? Bezoek Museum Kaap Skil!

“Wat een prachtig museum!!! Voor zowel jong (9) als oud….”

Wil je Texel echt leren kennen? Dan moet je Museum Kaap Skil bezocht hebben! Hier ontdek je alles over het leven met de zee. Het is een uniek museum vol verhalen en avonturen. Voor jong en oud is het vaak een verrassing hoeveel er te zien en te doen is. Er is binnen en buiten veel te beleven. Benieuwd wat anderen van hun bezoek vonden? Bekijk dan de reviews op Facebook. Tot ziens bij Museum Kaap Skil!

“Top museum! We hebben genoten van de opzet en diversiteit met name de interactieve tentoonstelling schip in zicht – de reede van Texel en de wereld. Heel mooi opgezet……. chapeau!”

Vakantie op Texel met kinderen

“Erg leuk museum! Wij waren hier, met onze zoon (10) en dochter (13) en zij vermaakten zich prima. Er is een hoop te zien en te doen. Erg leuk! Aanrader.” 

Een museum saai? Dat geldt niet voor Museum Kaap Skil. Voor kinderen is er heel veel te beleven! De interactieve tentoonstellingen bieden volop spel- en doeplezier. In het openluchtmuseum ga je terug naar het leven van begin twintigste eeuw. Er zijn zelfs geregeld mensen aan het werk! Met de doe-route ontdek je het hele museum, binnen en buiten, en test je je Kaapskills. Verkoop jij de meeste vis of kijk je als een jutter? Zes leuke activiteiten laten je kennismaken met het leven met de zee zoals dat vroeger was. Alle Kaapskills gedaan? Dan ontvang je een diploma. Speciaal voor avontuurlijke kinderen!

“Heel mooi opgezet, super leuk voor kids en heel 2020”

Wat te doen op Texel in de vakantie?

“Heel mooi gevarieerd museum, binnen en buiten veel te zien en te beleven (ook voor kinderen) bijzonder om inkijkje te krijgen in de geschiedenis van Texel, het leven op Texel en de cultuur van Texel.”

Museum Kaap Skil zit vol verhalen en avonturen over de bijzondere zeegeschiedenis van het eiland Texel. In de zeventiende-eeuw verzamelden de handels- en oorlogsschepen hier bij aankomst en vertrek. Die tijd herleeft in ’s werelds grootste maritieme maquette, die in het prijswinnende entreegebouw staat. Je raakt er nooit uitgekeken!

“Voor de derde keer op rij geweest. Zie steeds nieuw dingen. Leuk en mooi museum. Heel divers.”

Op Texel met mooi of juist slecht weer?

“Uitgebreid en leerrijk museum. Ideaal bij een dagje minder weer. Kids en volwassenen kunnen zich hier uitstekend inleven met hoe het er vroeger aan toe ging. 👍”

Museum Kaap Skil is een perfect uitje onder alle weersomstandigheden! Er is binnen en buiten veel te zien en te doen. De tentoonstellingen zijn verdeeld over meerdere ruime monumentale gebouwen en overal is wat anders te ontdekken. In het openluchtmuseum is het heerlijk struinen, en met mooi weer kun je er picknicken! Vanaf het ruime terras is een prachtig uitzicht over de ouderwetse vissershuisjes. Regent het of stormt het flink? In de nieuwe interactieve tentoonstelling Schip in Zicht kun je zien hoe het er vroeger dan voor de kust van Texel aan toe ging. Op de zeventiende-eeuwse Reede van Texel kon het flink spoken!

“Leuk museum bij alle soorten Hollands weer”