Op vakantie naar Texel? Bezoek Museum Kaap Skil!

“Wat een prachtig museum!!! Voor zowel jong (9) als oud….”

Wil je Texel echt leren kennen? Dan moet je naar Museum Kaap Skil! Hier ontdek je alles over het leven met de zee. Het is een uniek museum vol verhalen en avonturen. Laat je verrassen door hoeveel er te zien en te doen is. Voor jong en oud is er binnen en buiten veel te beleven. Benieuwd wat anderen van hun bezoek vonden? Bekijk dan de reviews op Facebook. Tot ziens bij Museum Kaap Skil!

“Top museum! We hebben genoten van de opzet en diversiteit met name de interactieve tentoonstelling schip in zicht – de reede van Texel en de wereld. Heel mooi opgezet……. chapeau!”

 

Vakantie op Texel met kinderen

“Erg leuk museum! Wij waren hier, met onze zoon (10) en dochter (13) en zij vermaakten zich prima. Er is een hoop te zien en te doen. Erg leuk! Aanrader.” 

Museumkids kidsproof 2024 Museum Kaap Skil Een museum saai? Dat geldt niet voor Museum Kaap Skil! Ook voor kinderen is er heel veel te beleven. Spellen en doe-dingen in de tentoonstellingen dagen ze uit om goed te kijken, op zoek te gaan en actief mee te doen. De bijzondere opgedoken vondsten prikkelen de fantasie van alle leeftijdsgroepen. Leg ook je oor te luisteren bij de schelpjes. De ambachtslieden die regelmatig aan het werk zijn in het museum, delen graag hun kennis. De touwslagers zijn blij als je helpt draaien. Met je zelfgemaakte springtouw als beloning!

“Heel mooi opgezet, super leuk voor kids en heel 2020”

Wat te doen op Texel in de vakantie?


“Heel mooi gevarieerd museum, binnen en buiten veel te zien en te beleven (ook voor kinderen) bijzonder om inkijkje te krijgen in de geschiedenis van Texel, het leven op Texel en de cultuur van Texel.”

Museum Kaap Skil zit vol verhalen over de bijzondere en avontuurlijke zeegeschiedenis van Texel. Van de zestiende tot achttiende eeuw was Texel het middelpunt van de wereldhandel. Honderden handels- en oorlogsschepen verzamelden zich op de Reede van Texel, bij aankomst en vertrek. Die tijd herleeft op de grote maquette met exact nagemaakte miniatuurschepen in het entreegebouw. Opgedoken objecten uit scheepswrakken illustreren de handel naar alle windstreken. Aan de unieke exclusieve vondsten uit het Palmhoutwrak is een aparte tentoonstelling gewijd. De eigenaar van deze fantastische spullen moet extreem rijk zijn geweest!

“Voor de derde keer op rij geweest. Zie steeds nieuw dingen. Leuk en mooi museum. Heel divers.”

Op Texel met mooi of juist slecht weer?

“Uitgebreid en leerrijk museum. Ideaal bij een dagje minder weer. Kids en volwassenen kunnen zich hier uitstekend inleven met hoe het er vroeger aan toe ging. 👍”


Museum Kaap Skil is een perfect uitje onder alle weersomstandigheden. Er is binnen en buiten veel te zien en te doen. De tentoonstellingen zijn verdeeld over meerdere ruime monumentale gebouwen en overal is wat anders te ontdekken. In het openluchtmuseum is het heerlijk struinen en vind je uitnodigende picknicktafels. Vanaf het ruime terras heb je een prachtig uitzicht over het buitenterrein met de vissershuisjes. Regent het of waait het hard? Bij de maquette van de Reede van Texel kun je zien dat het ook in de 17e eeuw flink kon spoken!

“Leuk museum bij alle soorten Hollands weer”