Vanaf de Texelse boot naar Kaap Skil

Hét uitje voor het hele gezin

Met de veerboot naar Texel? Dan is een bezoek aan Kaap Skil meer dan de moeite waard. Een uniek museum vol verhalen en avonturen. Bekijk de opgedoken schatten uit scheepswrakken, ontdek de Reede van Texel en stap terug in de tijd in het openluchtmuseum. Een leuk én leerzaam dagje uit! De boot naar Texel vaart elk uur, in drukke tijden zelfs elk half uur. De overtocht duurt 20 minuten. En daarna kun je op verschillende manieren naar Kaap Skil. Op de fiets is het leukst.

Fietsen

In de veerhaven zijn fietsen te huur. De snelste route naar Kaap Skil is ook heel rustig en mooi: vanuit de veerhaven naar het oosten, langs het NIOZ, en dan langs de waddendijk naar het noorden tot je in Oudeschild uitkomt. Wel voorzichtig doen met de overstekende schapen!

Veel te doen in het openluchtmuseum

Bus

Reserveer op zijn laatst een uur voor aankomst van de boot een kaartje bij www.texelhopper.nl. Ga naar halte Heemskerckstraat, Oudeschild. Het busje staat dan klaar als de boot aankomt.

De Dokter Wagemaker in de barre winter van 1963. In Kaap Skil vind je een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van de Texelse Veerdienst.

Eigen auto

Volg vanaf de veerboot de borden Oudeschild. Eenmaal in het dorp zijn de parkeerplaatsen voor Kaap Skil (op de haven en bij de supermarkt) met borden aangegeven. Met het Texel e-vignet kun je daar -en overal op Texel- op zijn goedkoopst parkeren. Kijk voor meer informatie op texelevignet.nl.

WWW

TESO, de veerdienst, voor alle vragen over vertrektijden en tarieven