Geslaagde eerste Vriendenmiddag

Gepubliceerd op 11 november 2021

Op vrijdag 5 november vond de eerste ‘Vriendenmiddag’ plaats in Museum Kaap Skil. Een middag waarbij de Vrienden van het museum in het zonnetje worden gezet als dank voor hun steun.  

Vriendenprogramma

Het Vriendenprogramma bestaat sinds oktober 2020. Sindsdien heeft het museum al een mooie club Vrienden mogen verwelkomen. “Dankzij de Vrienden kunnen we onder andere nieuwe tentoonstellingen ontwikkelen, werken aan educatieve programma’s en de collectie verder ontsluiten. Daar zijn we ze natuurlijk heel dankbaar voor. Helemaal in deze tijd kunnen we steun goed gebruiken. Vandaar deze middag speciaal voor Vrienden”, aldus Marion Barth, zakelijk directeur van Stichting Texels Museum.

Sneak Preview

De middag begon met een ontvangst met koffie, thee en taart in het museumcafé, waarna de Vrienden een exclusieve rondleiding kregen langs de maquette van de Reede van Texel en de afdeling met archeologische vondsten. Aansluitend werd uitgebreid stilgestaan bij de unieke 17e-eeuwse poederdoos uit het Palmhoutwrak, die nog maar enkele dagen te zien was in het museum. Vervolgens kregen de Vrienden een exclusieve ‘sneak preview’ van alle vernieuwingen die voor volgend jaar in het museum gepland staan. Na afloop was er een borrel in het museumcafé.

Waardevol

De rondleiding en sneak preview werden erg gewaardeerd door de aanwezigen. Vriend Hans Koot: “Het was erg leuk om alle ins en outs over de nieuwe permanente tentoonstelling met de vondsten uit het Palmhoutwrak te mogen horen. De middag was goed georganiseerd en met een leuke afsluiting.” Medewerker fondsenwerving Eva van Ginkel is blij met deze geslaagde eerste Vriendenmiddag: “Het was niet alleen leuk en leerzaam, maar we hebben ook onze Vrienden beter leren kennen en zij ons en dat is heel waardevol.”

Geïnteresseerden die ook Vriend van Museum Kaap Skil willen worden of meer informatie willen, kunnen kijken op kaapskil.nl/vriend