Goud voor Museum Kaap Skil

Gepubliceerd op 4 maart 2020

Museum Kaap Skil heeft de Gouden Green Key voor duurzame bedrijfsvoering gekregen. Het keurmerk garandeert dat het museum rekening houdt met het milieu en steeds de meest duurzame keuzes maakt. Elk bedrijf dat het Green Key-keurmerk heeft, wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld.

Meteen het hoogst

Stichting Texels Museum, waar Museum Kaap Skil onderdeel van uitmaakt, vindt het belangrijk om rekening te houden met het milieu. Ecomare, ook onderdeel van Stichting Texels Museum, heeft al enkele jaren de Gouden Green Key. Voor Museum Kaap Skil is het keurmerk dit jaar voor het eerst aangevraagd. En meteen op het hoogste niveau toegekend!

Wat is de Green Key

De Green Key kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Verschillende maatregelen

De maatregelen die genomen zijn om tot een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering te komen, zijn heel verschillend. Zo is de meeste verlichting bij Museum Kaap Skil LED. In het Museumcafé zijn eenpersoons wegwerpverpakkingen waar mogelijk vervangen en wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten. De schoonmaakmiddelen die in het museum worden gebruikt belasten het milieu zo min mogelijk, de afvalstromen worden gescheiden en de kranen bij de toiletten zijn waterbesparend gemaakt.

Verbeterpunten

Er valt altijd wat te verbeteren, dus volgend jaar kan het museum ongetwijfeld op een aantal punten nog beter scoren. Twee medewerkers van Stichting Texels Museum hebben de zorg voor de Green Key-voorwaarden in hun takenpakket. Zij zorgen ervoor dat iedereen scherp blijft op het milieueffect van zijn of haar handelen.