Gratis strijkersconcert in Museum Kaap Skil

Gepubliceerd op 16 juli 2019

Jonge muzikanten op viool, cello en bas; het TE KEK strijkorkest streelt oor én oog! Op zaterdag 20 juli geeft TE KEK een gratis concert in het Museumcafé van Museum Kaap Skil. De muziekstijl is licht klassiek, waardoor het zeer toegankelijk is. Een ieder is welkom om vanaf 15:30 uur te komen genieten van het repertoire van het strijkorkest. Het concert duurt ongeveer een uur.

Jonge musici

Het TE KEK strijkorkest is een initiatief van Stichting Muziek op de Wadden en bestaat uit 25 muzikanten die variëren in leeftijd van 18 tot 30 jaar. Het orkest staat onder leiding van de jonge en enthousiaste dirigent Pim Kuipers. TE KEK geeft zowel binnen- als buitenconcerten en probeert daarbij de klassieke traditie te doorbreken met een toegankelijk repertoire, geen strikte concert-etiquette en altijd gratis toegang.

Veelzijdig repertoire

Deze zomer gaat TE Kek per platbodem op tournee over de wadden. Hun zeiltocht begon in Harlingen, Texel is de eerste stop. Tijdens het concert in Museum Kaap Skil speelt het strijkorkest stukken uit hun repertoire dat onder andere bestaat uit de 10e strijkerssymphonie van Mendelssohn, bewerkingen van een Argentijnse Tango van Piazolla, volkse liederen van Grieg en de spectaculaire strijkersserenade van Joseph Suk.

Gratis toegang

Het TE KEK strijkorkest neemt de toehoorders een uur lang mee op een muzikale reis. Een bijzondere ervaring! Wie dit wil meemaken is van harte welkom op zaterdag 20 juli om 15:30 bij Museum Kaap Skil, toegang gratis.