Koraal leeft! – een tijdelijke expositie

Gepubliceerd op 12 juni 2019

Op de eerste verdieping van het graanpakhuis bij Museum Kaap Skil is werk van vijftien Texelse kunstenaars te zien. De expositie is onderdeel van de SEA Art Tour en heeft als titel ‘Koraal leeft!’. De kunstenaars hebben elk op hun eigen manier vorm gegeven aan het thema.

Diepzee

SEA staat voor Science Encounters Art, een ontmoeting tussen kunst en wetenschap. Voor het project zijn kunstenaars gekoppeld aan onderzoekers van het NIOZ, het Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek. De kunstwerken in Koraal leeft! zijn geïnspireerd op het werk van dr. Furu Mienis. Mienis doet onderzoek naar ecosystemen in de diepzee. De kunstenaars hebben vanuit hun eigen discipline, gebruik makend van verschillende materialen, creaties gemaakt die de kwetsbaarheid van het leven in de diepzee weergeven.

Kunstroute

De SEA Art Tour is een kunstroute over de zuidelijke helft van Texel. Op 11 plekken in Den Hoorn, Den Burg, De Koog, Oudeschild staan kunstwerken die geïnspireerd zijn op het werk van NIOZ-wetenschappers. De kunstwerken zijn van 1 juni t/m 31 augustus te zien. Ook Koraal leeft! blijft tot september te bezichtigen. De SEA-exposities bij Museum Kaap Skil zijn te bezoeken met een SEA Art tour-ticket of als onderdeel van een bezoek aan het museum.