Leerlingen Fonteinschool maken fototentoonstelling

Gepubliceerd op 8 november 2019

Op donderdag 7 november kwamen de kinderen van groep 5/6 van de Fonteinschool naar Museum Kaap Skil om hun eigen tentoonstelling te helpen vormgeven. De tentoonstelling is de afsluiting van een project over de VOC en Gouden Eeuw, waar ze vanaf het begin van het schooljaar aan hebben gewerkt.

Portretten

In het project hebben de kinderen niet alleen geleerd over de belangrijke gebeurtenissen in de zeventiende eeuw, maar is ook de kunst uit die tijd behandeld. Ze hebben onder andere portretten van Rembrandt bekeken om inspiratie op te doen en om de licht/donker effecten die hij in zijn schilderkunst toepast te bestuderen.

Zelf gedaan

De leerlingen hebben vervolgens elkaar gefotografeerd, in de stijl van de portretten van Rembrandt. Onder begeleiding van juf Lottie Lugtmeijer bedachten de kinderen welke kleding bij de zeventiende eeuw paste en experimenteerden ze met licht en donker. Het zijn prachtige portretten geworden die echt het resultaat zijn van hun eigen werk. Ze zijn er dan ook terecht heel trots op!

Bij het museum

De kinderen gingen donderdag bij het museum in drie groepen aan de slag. Een groep maakte een plattegrond van de tentoonstellingsruimte en bedacht de indeling, een andere groep werkte aan de reclame en opening en de derde verzon extra activiteiten rond de tentoonstelling.

Tentoonstelling

De museummedewerkers gaan alle ideeën uitwerken. De tentoonstelling wordt over twee weken geopend en zal tot het voorjaar te zien zijn in het graanpakhuis van Museum Kaap Skil.