‘Mini-docu’ museum te zien via MuseumTV

Gepubliceerd op 24 maart 2021

© MuseumTV

Een kijkje nemen in het dichte Museum Kaap Skil is vanaf nu mogelijk dankzij MuseumTV. Op dit video-platform is een minidocumentaire van het Texelse museum te zien. Zo komt het verhaal van Texel, als het middelpunt van de wereldzeeën, online tot leven.

Korte documentaire

Op museumtv.nl staan korte documentaires van Nederlandse musea. Ook de circa 5 minuten durende mini-docu van Museum Kaap Skil is hier te bekijken. In de film neemt artistiek directeur Corina Hordijk het publiek mee langs de tentoonstellingen en het openluchtmuseum en vertelt onder andere over molen De Traanroeier en de vissershuisjes.

Vondsten uit scheepswrakken

Speciaal voor de opnames waren smid Cor Rood en molenaar Hans Smallenbroek naar het museum gekomen om hun ambacht uit te oefenen. Ook zij zijn te zien in de film, net als conservator Alec Ewing. Alec vertelt over de Reede van Texel, een cruciaal handelsknooppunt voor de kust van Texel. Wat daarvan nog aan tastbaar bewijs is overgebleven, laat hij zien aan de hand van vondsten uit scheepswrakken in de tentoonstelling ‘Archeologie onder Water’.

MuseumTV

MuseumTV maakt korte documentaires over Nederlandse musea, met als doel een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen. De mini-docu van onder andere Museum Kaap Skil is tot stand gekomen dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bekijk hieronder de volledige mini-docu van MuseumTV:

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

© MuseumTV