Modespektakel op Waddenstrandje

Gepubliceerd op 20 juli 2018

Modellen tonen ontwerpen op Waddenstrandje

Foto Stefan Krofft

De eerste dag van het Beach Food Festival had een bijzondere attractie: Museum Kaap Skil organiseerde er een modeshow. In een kleurige rij toonden 19 Texelse modellen creaties van eerstejaars modestudenten, die zich door de beroemde opgedoken zeventiende eeuwse jurk hadden laten inspireren. Het was meteen ook de aftrap van de tentoonstelling Texel Dress Catwalk in het museum.

Inspiratiebron

De studenten van het Amsterdam Fashion Institute kwamen tot hun creaties op basis van eigen onderzoek naar de stof, het patroon en de geschiedenis van de opgedoken jurk. Een extra eis bij de opdracht was dat er een duurzaamheidsaspect in moest worden meegenomen. Dat sloot toevallig naadloos aan bij de doelstelling van het Beach Food Festival!

Texelse modellen

De ontwerpen werden getoond door Texelse meiden die varieerden in leeftijd van 12 tot 26 jaar. Ze liepen langs de rand van het strandje over de pier, met de Waddenzee op de achtergrond. Het was voor de modellen een heel bijzondere ervaring om deel te nemen aan de modeshow. Een aantal van hen heeft zelf ook de ambitie om in de modebranche verder te gaan.

Gastcurator

Modeontwerper Aziz Bekkaoui fungeerde als gastcurator; hij was betrokken bij de keuze van de te tonen ontwerpen en verzorgde daarnaast de choreografie en styling van de show. Ook heeft hij geholpen met het opbouwen van de tentoonstelling in Kaap Skil.

Tentoonstelling

De tentoonstelling Texel Dress Catwalk bevat, naast 20 creaties, ook een aantal procesboeken van de studenten. Hierin hebben ze hun bevindingen, voorbeelden, inspiratiebronnen en redenaties vastgelegd. De tentoonstelling is t/m 4 november te zien in Museum Kaap Skil en is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Waddenfonds.

Modellen lopen terug over de pier

Foto Stefan Krofft