Musea in actie tegen btw-verhoging

Gepubliceerd op 3 juni 2024

Jouw entreekaartje voor onder andere musea wordt fors duurder! Dit komt doordat de vier coalitiepartijen PVV, NSC, BBB en VVD in hun hoofdlijnenakkoord hebben bepaald dat de btw op cultuur, sport, horeca en media van 9 % naar 21 % gaat. Dit willen wij niet en daarom komen we gezamenlijk in actie. Doe je mee?

Dure vrije tijd

De verhoging van het btw-tarief gaat de vrije tijdsbesteding van mensen extra belasten. Een kaartje voor een theatervoorstelling, concert, sportwedstrijd, festival of museum zal flink duurder worden, net als het lidmaatschap van een sportclub, een hotelovernachting, uit eten gaan, een krantenabonnement en de aanschaf van een boek. Kortom: dit raakt allerlei zaken die het leven leuk, boeiend en waardevol maken, ook voor jou!

Teken ook

De cultuur-, sport-, horeca-, boeken- en mediasectoren hebben de handen ineengeslagen om tegen deze voorgenomen btw-verhoging in actie te komen. Met krantenadvertenties en op social media roepen we de politiek op om de verhoging niet door te voeren. Doe mee en laat je stem horen op geenhogerebtw.nl.