Museum Kaap Skil gaat weer open

Gepubliceerd op 7 mei 2020

Museum Kaap Skil weer openStichting Texels Museum is blij dat de regering heeft aangekondigd dat de musea per 1 juni, onder voorwaarden, weer open mogen. Bij Museum Kaap Skil liggen de plannen klaar en zijn de noodzakelijke werkzaamheden voor de openstelling in volle gang. Vanaf 1 juni zijn bezoekers er weer van harte welkom. Iedereen kijkt ernaar uit!

Maatregelen

Bij Museum Kaap Skil is een looproute door het museum gemaakt. De bezoeker komt overal en kan alles zien. Er komen extra mogelijkheden om handen te reinigen en er wordt extra schoongemaakt. Om drukte te voorkomen moeten vooraf kaartjes met een tijdslot gekocht worden. Naar verwachting kunnen de tijdslots vanaf eind mei op de websites worden aangeschaft. Het aantal kaartjes met een gelijke starttijd is beperkt, net als het totaal aantal bezoekers dat op enig moment in het museum aanwezig zal zijn.

Museumkaart

Bij Museum Kaap Skil geldt de landelijke Museumkaart en krijgen Texelaars met een Texelse Museumpas gratis entree. Wie gratis toegang heeft vanwege een van deze kaarten of om een andere reden, moet vooraf een tijdslot kopen. Dit kost dan € 0,50 administratiekosten.

Stichting Texels Museum

Ecomare gaat per 1 juni ook open, onder dezelfde voorwaarden als Museum Kaap Skil. De Texelse vuurtoren en Oudheidkamer zijn de andere twee musea die horen bij Stichting Texels Museum. Voor deze twee musea zal het helaas wat langer duren voor ze weer kunnen worden opengesteld. In zowel de vuurtoren als de Oudheidkamer is de ruimte erg beperkt, waardoor het heel lastig is voldoende afstand te houden. Ecomare en Museum Kaap Skil zijn niet alleen groter, ze hebben ook allebei een openluchtgedeelte. Daardoor is de noodzakelijke afstand hier veel eenvoudiger te realiseren.