Museum Kaap Skil ontvangt 55.000ste bezoeker

Gepubliceerd op 23 oktober 2019

Op woensdag 23 oktober, kwam de 55.000ste bezoeker van dit jaar naar Museum Kaap Skil. De eer kwam Ina en Bert Timmerman uit Vries toe. Toen zij om twee uur een entreekaartje wilden kopen, verraste Linsey Blom hen met gratis entree en een cadeaupakket.

Gezellig druk

Museum Kaap Skil had vorige week al het eindresultaat van 2018 overschreden. Dat het drukker is dan vorig jaar, is goed te merken. Linsey: “Het is nooit vervelend druk, maar wel echt gezellig. De bezoekers verspreiden zich over het hele terrein, dus het stoort niet als er veel mensen binnen zijn. Het is vooral heel leuk om overal groepjes bezoekers te zien kijken en genieten”

Binnen en buiten

Baliemedewerkster Cocky Koning ziet een positief effect van slecht weer: “Als het regent, is het hier druk. Bij mooi weer denken mensen niet snel aan een museum als dagje uit. Voor ons museum zou dat niet moeten gelden, want er is hier ook buiten veel te zien en te doen. Zeker met al die vrijwilligers die in ons openluchtmuseum actief zijn.”

Pronkbeker

Linsey denkt dat de pronkbeker ook extra bezoekers heeft opgeleverd. “We zijn mede door de pronkbeker weer veel in de pers geweest. Ik denk dat inmiddels steeds meer mensen de naam Museum Kaap Skil kennen.”

Herfstvakantie

Bert en Ina Timmerman kwamen voor een dagje naar het eiland. Ze waren blij verrast toen ze zo feestelijk werden onthaald. “We winnen nooit wat!” riep Ina uit. Na een uitleg van Linsey over wat ze in de verschillende gebouwen konden verwachten, gingen ze het museum verkennen. In deze laatste week van de herfstvakantie zijn er nog allerlei activiteiten in Museum Kaap Skil. Bert en Ina hadden een prima dag gekozen om het museum te bezoeken!