Ontdek de Reede van Texel met Museum Kaap Skil en loodsbotter Texelstroom

Gepubliceerd op 27 juni 2018

Loodsbotter TexelstroomMuseum Kaap Skil en de historische loodsbotter Texelstroom bundelen hun krachten. Deze zomer organiseren ze vijf opeenvolgende zaterdagen een ontdekkingstocht over de Reede van Texel, de eerste op 14 juli. Het programma begint om 11 uur bij Kaap Skil. Na de koffie/thee met koek is er een rondleiding langs de maquette van de Reede. Dit geeft een goed beeld van het roemrijke maritieme verleden van Texel. De lunch vindt plaats aan boord van de Texelstroom. Het programma eindigt om 15.30 uur.

Gouden Eeuw

In de Gouden Eeuw was Oudeschild een belangrijke plaats voor de scheepvaart. Op de Reede van Texel lagen tientallen schepen voor anker. Ze werden bevoorraad en wachtten op gunstige wind om uit te varen. Tijdens de rondleiding vertelt de gids allerlei details en achtergrondverhalen, waardoor deze roerige tijd tot leven komt. Na afloop van de rondleiding is er gelegenheid om zelf rond te kijken in het museum.

Historisch zeilschip

Loodsbotter Texelstroom is een historisch zeilschip. Meevaren is een belevenis op zich! Het schip vertrekt om 13.00 uur uit de haven van Oudeschild. Tijdens het varen wordt de lunch geserveerd. De schipper vertelt over de geschiedenis van het loodswezen, terwijl het schip over de voormalige Reede van Texel vaart. Om 15.30 eindigt de vaartocht.

Ontdekkingstocht

De ontdekkingstocht over de Reede van Texel wordt op 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 aug en 11 augustus georganiseerd. Volwassenen betalen € 35,-, kinderen tot 13 jaar € 30,-. Dit is inclusief koffie/thee met koek in Kaap Skil en lunch op de Texelstroom. Het programma duurt van 11 tot 15.30 uur. Aanmelden en kaartverkoop gebeurt bij de receptie van museum Kaap Skil, Heemskerckstraat 9, Oudeschild, 0222-314956, info@kaapskil.nl.