Ontdek Texels maritieme verleden met bijzonder arrangement

Gepubliceerd op 10 juli 2019

Museum Kaap Skil en loodsbotter Texelstroom verzorgen van 18 juli t/m 29 augustus elke donderdag een bijzonder arrangement. In een veelzijdig programma komen de deelnemers meer te weten over de zeevarende natie en de rol van Texel in de wereldhandel. Het geheel vindt plaats in het museum en op het historische zeilschip. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.

Het programma begint om 11 uur bij Museum Kaap Skil. Na de koffie/thee met koek is er een rondleiding langs de maquette van de Reede van Texel. Dit geeft een goed beeld van het roemrijke maritieme verleden van Texel.

Kaap Skil, Oudeschild, Texel

In de Gouden Eeuw was Oudeschild een belangrijke plaats voor de scheepvaart. Op de Reede van Texel lagen tientallen schepen voor anker. Ze werden bevoorraad en wachtten op gunstige wind om uit te varen. Tijdens de rondleiding vertelt de gids allerlei details en achtergrondverhalen, waardoor deze roerige tijd tot leven komt. Na afloop van de rondleiding is er gelegenheid om zelf rond te kijken in het museum.

Loodsbotter Texelstroom is een historisch zeilschip. Meevaren is een belevenis op zich! Het schip vertrekt om 13.00 uur uit de haven van Oudeschild. Tijdens het varen wordt de lunch geserveerd. De schipper vertelt over de geschiedenis van het loodswezen, terwijl het schip over de voormalige Reede van Texel vaart. Om 15.30 eindigt de vaartocht.

De ontdekkingstocht over de Reede van Texel wordt op 18 en 25 jul en op 1, 8, 15, 22 en 29 augustus georganiseerd. Volwassenen betalen € 35,-, kinderen tot 13 jaar € 30,-. Dit is inclusief koffie/thee met koek in Museum Kaap Skil en lunch op de Texelstroom. Het programma duurt van 11 tot 15.30 uur. Aanmelden en kaartverkoop is bij de receptie van Museum Kaap Skil, Heemskerckstraat 9, Oudeschild, 0222-314956, info@kaapskil.nl.