Wij zoeken jou, word Museuminspecteur!

Gepubliceerd op 21 april 2023

Help de conservator - Weekend van de WetenschapIeder jaar roept de Museumvereniging kinderen t/m 12 jaar op om musea te bezoeken én deze te beoordelen. Kinderen mogen als echte Museuminspecteurs hun mening geven over tal van zaken zoals de kwaliteit van de tentoonstellingen, of ze nieuwe dingen hebben geleerd en wat ze zouden veranderen als ze zelf één dag museumdirecteur waren.

Word inspecteur

Ga jij binnenkort naar Museum Kaap Skil, word dan ook Museuminspecteur: bezoek, onderzoek en geef je mening! Met jouw inspectie kun je ons helpen om kidsproof museum te worden. En als je meerdere musea inspecteert kun je bovendien leuke prijzen winnen!

Om Museuminspecteur te worden ga je naar www.museumkids.nl. Je kunt ook de app downloaden.

Over Museumkids

Op museumkids.nl staan alle kidsproof musea op een rij. Kidsproof musea hebben van minstens 60 kinderen t/m 12 jaar het rapportcijfer 8 gekregen. Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld en hun eigen omgeving leren ontdekken.