Hereniging met flessenpost bij Museum Kaap Skil

Gepubliceerd op 21 maart 2023

Waar een familietraditie al niet toe kan leiden! Toen de kinderen van de familie Jeibmann klein waren, gooiden ze altijd flessenpost in zee, als ze op Texel waren. Dat zo’n fles op Texel is aangespoeld en gevonden is dan ook niet vreemd. Maar dat de schrijvers na 22 jaar met hun brief worden herenigd, is wel uitzonderlijk. Al helemaal als het gebeurt door een artikel in een Duits dagblad.

Artikel in krant

Mevrouw Jeibmann vertelde hoe zij ontdekte dat de flessenpost van haar kinderen bij Museum Kaap Skil in de jutterij hangt: “Eind augustus 2022 las ik in onze krant Ruhr Nachrichten de kop ‘Hoe een brief van een inwoner van Lünen zijn weg vond naar het museum’. Toen ik vervolgens het hele artikel las, kon ik mijn ogen niet geloven: dit ging over onze inmiddels volwassen dochters Annika en Hannah! De hele dag rinkelde onze telefoon omdat mensen het hadden gelezen en ons erop attent wilden maken. Ik meldde mij met het verhaal bij de verslaggever, wat leidde tot een tweede artikel. Enorm leuk!”

In de jutterij

Nu de familie eenmaal wist dat de brief in het museum te zien is, wilden ze graag eens op bezoek komen en hem bekijken. Tijdens hun jaarlijkse voorjaarsvakantie op Texel deze week, bezochten ze Museum Kaap Skil en spraken met jutter Gilles over de vondst. Ze brachten de krantenartikelen mee, om het verhaal compleet te maken. Een heel bijzondere gebeurtenis om na 22 jaar een flessenpost-brief te herenigen met de schrijvers!