Laatste stemweek RAAK Stimuleringsprijs

Gepubliceerd op 29 september 2019

De laatste stemweek voor de RAAK Stimuleringsprijs is ingegaan. Museum Kaap Skil is een van de drie genomineerden. Het publiek kan nog tot 7 oktober meebepalen wie de hoofdprijs van € 30.000,- wint. Tot nu toe was de score van de genomineerden zichtbaar op de website, maar in de laatste stemweek is dat niet meer het geval. Het is een nek-aan-nek-race, dus het is superspannend. Stem op Museum Kaap Skil om de hoofdprijs naar Texel te halen!

Voel je duiker

Met de RAAK Stimuleringsprijs helpt het Oogfonds musea om een programma te ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking. Museum Kaap Skil wil de prijs onder andere inzetten om replica’s te maken van opgedoken objecten uit het Palmhoutwrak. Blinde en slechtziende mensen kunnen zich dan, door te voelen, een beeld vormen van de prachtige vondsten. Ook wil het museum bezoekers laten ervaren hoe het is om als duiker in het troebele water van de Waddenzee, op de tast, een scheepswrak te onderzoeken.

Samenwerken

Hoe de ‘duik-ervaring’ precies vormgegeven wordt, gaat bepaald worden in samenspraak met gezinnen waarvan een lid een visuele handicap heeft. Door samen te werken met deze ervaringsdeskundigen verwacht Museum Kaap Skil een echt bijzondere belevenis te kunnen maken, waarbij zicht er niet toe doet. Voor alle bezoekers van het museum, met en zonder visuele beperking.

Stem op Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil deed het tot nu toe goed ten opzichte van de andere twee genomineerden voor de prijs, maar de verschillen waren klein. Elke stem kan daarom het verschil maken! Stem dus vooral op https://raakstimuleringsprijs.nl/deelnemers/kaapskil/ en help Museum Kaap Skil aan deze mooie prijs. Dan krijgt Texel er een waardevolle belevenis bij, ook voor blinde en slechtziende mensen.