Pronkbeker nog twee weken te zien

Gepubliceerd op 21 oktober 2019

Alec bij pronkbekerDe afgelopen maanden was bij Museum Kaap Skil een opgedoken verguld zilveren pronkbeker te zien. Het pronkstuk, dat gevonden is in het Palmhoutwrak in de Waddenzee, is nog tot 3 november te bekijken. Daarna gaat hij voorlopig terug naar het depot in het Huis van Hilde, waar er verder onderzoek aan kan worden gedaan.

Interessant verhaal

De vierhonderd jaar oude pronkbeker is ingrijpend gerestaureerd. De eeuwen op de zeebodem hadden hem geen goed gedaan. De gerestaureerde beker draagt enerzijds nog de sporen van het verblijf in zee, terwijl ook de rijkdom die hij vertegenwoordigt goed te zien is. Het verhaal maakt hem heel interessant.

Ontdek de pronkbeker

Conservator Alec Ewing vertelt over de pronkbeker en over de indrukwekkende, luxe vondst uit het Palmhoutwrak tijdens de presentatie ‘Ontdek de pronkbeker met de conservator’. Deze presentaties zijn deze week nog gepland op woensdag, donderdag en vrijdag om 14.30 uur.

De Palmhoutwrak-collectie

Museum Kaap Skil is momenteel druk bezig fondsen te werven om de Palmhoutwrak-collectie vanaf 2022 te kunnen huisvesten en tentoonstellen. Tot die tijd zal er bij tijd en wijle een nieuw object uit deze vondst in het museum tentoongesteld worden.