School dicht? Kom naar Museum Kaap Skil!

Gepubliceerd op 23 januari 2020

Op de twee laatste dagen van januari staken de basisschoolleraren. Ook op Texel zijn de scholen dan gesloten. Museum Kaap Skil zet haar deuren deze donderdag en vrijdag juist wijd open: alle kinderen in de basisschoolleeftijd mogen gratis naar binnen. Volwassenen met een Texelse Museumpas of de landelijke Museumkaart zijn ook gratis.

Texel wereldberoemd

In het Oudeschilder museum kunnen kinderen en hun begeleiders zich langdurig vermaken. En het is nog leerzaam ook! Duik bijvoorbeeld in het maritieme verleden van Texel in de nieuwe tentoonstelling ‘Schip in Zicht’. Als bewoner van Texel is het extra bijzonder om te ontdekken dat het eiland in de zeventiende eeuw zo’n belangrijke rol speelde in de wereldhandel. Een geschiedenisles was nog nooit zo leuk!

Rond 1900

Het dorpse straatje op het buitenterrein toont een andere periode van het Texelse verleden. In de kleine vissershuisjes, smederij en winkel is de tijd rond 1900 stilgezet. Toch herkennen veel mensen dingen die hun grootouders nog gebruikten. De meeste kinderen zullen zich een leven zonder wasmachine, gasaansluiting, televisie en computer moeilijk kunnen voorstellen.

Kinderactiviteiten

In het Museumcafé liggen kleurplaten klaar en kan er geknutseld worden. In de molen bakken vrijwilligers op beide stakingsdagen pannenkoeken van meel van de molen. Tussen 12 en 15 uur kun je een versgebakken pannenkoek krijgen voor € 1,-.

Foto’s

Vergeet niet de tentoonstelling ‘Kinderen uit de Gouden Eeuw’ te bekijken in het graanpakhuis. De foto’s van de leerlingen van groep 5/6 van de Fonteinschool zijn het meer dan waard!