Steun Museum Kaap Skil: koop alvast een kaartje

Gepubliceerd op 3 april 2020

Museum Kaap Skil is nu gesloten vanwege de corona-maatregelen. Hierdoor is de belangrijkste inkomstenbron van het museum weggevallen, terwijl allerlei kosten doorlopen. Help Museum Kaap Skil door entreekaartjes te kopen, voor jezelf of om weg te geven. De tickets zijn hier te koop en zijn heel 2020 geldig.

Schip in Zicht

Het jaar begon zo goed voor Museum Kaap Skil: de bezoekcijfers lagen tientallen procenten boven de begroting en de bezoekers waren allemaal bijzonder positief. De nieuwe tentoonstelling ‘Schip in Zicht’ droeg daar zeker aan bij. ‘Schip in Zicht’ heeft het topstuk van het museum, de zaalvullende maquette van de Reede van Texel, een extra dimensie gegeven. Bezoekers kunnen zich op aanraakschermen verdiepen in de individuele schepen; hun kenmerken, de reizen die ze hebben gemaakt en hun geschiedenis. Dit blijkt een schot in de roos. Veel mensen vinden het zo boeiend dat ze meer dan een uur in de ruimte blijven!

Unieke vondsten

Door de ontdekking van het Palmhoutwrak voor de kust van Texel en de fantastische vondsten die daarin zijn gedaan, heeft Museum Kaap Skil landelijke bekendheid verworven. Na de presentatie van de unieke zijden jurk in 2016 zijn er verschillende topvondsten uit het Palmhoutwrak in het museum getoond. Ook in 2020 hoopt het museum tijdelijk een bijzonder mooie vondst te kunnen laten zien.

Kaartjes kopen

Steeds meer mensen weten het veelzijdige en boeiende museum in Oudeschild te vinden. En wat is er leuker dan positieve ervaringen te delen? Door entreekaartjes voor Museum Kaap Skil cadeau te doen, steun je het museum én geef je iemand een leuk dagje uit. Of koop kaartjes voor jezelf en neem je voor snel langs te komen.

Weer open

De Nederlandse musea moeten tot in ieder geval dinsdag 28 april gesloten blijven. In de week van 21 april zal het kabinet inzicht geven in wat er daarna gaat gebeuren. Zodra duidelijk is wanneer Museum Kaap Skil weer open mag, zal dat op de website, via de nieuwsbrief en op social media bekend worden gemaakt.