Expositie op Teso-boot

Gepubliceerd op 6 juli 2018

Alec Ewing richt Teso-vitrine in Op het TESO vlaggenschip ms. ‘Texelstroom’ valt voor de reizigers vanaf vrijdag 6 juli iets nieuws te zien! Museum Kaap Skil heeft een varende tentoonstelling ingericht in de vitrines in de Noordzee-zaal. Belangrijke aspecten uit de maritieme geschiedenis van Texel worden belicht, de herkomst van de scheepswrakken in de Waddenzee en vondsten van duikers. Het geheel biedt een voorproefje van wat er allemaal in het museum in Oudeschild te zien is!

TESO heeft deze vitrines op het salondek van ms. ‘Texelstroom’ aangebracht met als doel om Texelse musea, telkens gedurende een jaar, de mogelijkheid te bieden om zichzelf daar te presenteren aan de reizigers. TESO vraagt wel van het museum dat met de getoonde collectie een directe relatie wordt gelegd naar de Waddenzee. Dit om de beleving van dit unieke vaargebied, dat de TESO schepen dagelijks doorkruisen, bij de passagiers te versterken.

Ecomare mocht het spits afbijten met een expositie met als thema ‘Van de Texelse kust tot aan de dijk van Den Helder’. Vele duizenden reizigers hebben hier met grote belangstelling kennis van genomen. Vanaf nu mag Museum Kaap Skil de reizigers trakteren op een inkijkje in haar interessante museumcollectie. Conservator Alec Ewing van Kaap Skil richtte de vitrines vrijdag in.

De vitrines bevinden zich halverwege het salondek, aan de Noordzee-zijde van ms. ‘Texelstroom’. Dit is een prachtige, lichte ruimte met uitzicht richting de Noordzee, waar de vitrines in de wand in alle rust bekeken kunnen worden gedurende de overtocht.