Texelse molens doen mee met recordpoging

Gepubliceerd op 5 april 2022

Op zaterdag 9 april organiseert het Gilde van Vrijwillige Molenaars een recordpoging: tussen 11 en 12 uur willen ze alle draaivaardige molens van Nederland laten draaien. Molen De Traanroeier en molen Het Noorden doen ook mee aan deze recordpoging. Bezoekers zijn bovendien van harte welkom op alle draaiende molens.

Jaar van de Molenaar

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars bestaat dit jaar een halve eeuw en heeft 2022 uitgeroepen tot Jaar van de Molenaar. Van de 2600 leden die de vereniging telt, zijn ongeveer 1500 gediplomeerd molenaar. Om meer aandacht te genereren voor het ambacht van de molenaar, worden dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd. De recordpoging op 9 april is er een van.

Bezoekers welkom

Op zaterdag 9 april draaien zowel molen De Traanroeier als molen Het Noorden. De Traanroeier is dagelijks via Museum Kaap Skil toegankelijk en dat is ook deze dag het geval. In Het Noorden zijn bezoekers altijd welkom als de vlag uithangt. Dat is het teken dat er een molenaar aanwezig is. Zaterdag 9 april is dat dus in elk geval tussen 11 en 12 uur.

Nieuwe vrijwilligers

De molenaars en molenvrijwilligers van de Texelse molens verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers of aspirant-molenaars. Zaterdag is een goed moment om ze er eens over aan te spreken en te kijken of het iets voor jou is.