Verhalenvertellers en andere vrijwilligers gezocht

Gepubliceerd op 6 maart 2023

Bij Stichting Texels Museum zijn tientallen vrijwilligers actief. Hun werkzaamheden zijn veelzijdig en gaan van het demonstreren van ambachten bij Museum Kaap Skil, het schoonhouden van het buitenterrein bij Ecomare en het vertellen van verhalen tot het runnen van de Oudheidkamer. Dankzij de vrijwilligers is er meer mogelijk en is een bezoek aan een van de musea nóg leuker en interessanter. Ben jij op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding, maak je makkelijk contact en vind je erfgoed belangrijk? Misschien is het dan iets voor jou om vrijwilliger te worden bij één van de musea van STM!

Rondleidingen

Bij zowel Museum Kaap Skil, Ecomare als de Oudheidkamer zou het fijn zijn als er nieuwe vrijwilligers bij komen. Museum Kaap Skil is specifiek op zoek naar mensen die in het museum achtergrondinformatie willen geven over de tentoonstellingen. Wie zelf wel eens in een museum komt en daar met een rondleiding meeloopt, weet hoeveel meerwaarde dat geeft aan het bezoek. Afgelopen kerst- en voorjaarsvakantie is daarom gestart met het geven van korte rondleidingen door de nieuwe tentoonstellingen. Bezoekers waardeerden het enorm! De vrijwilligers die de rondleidingen gaven, waren vooraf uitgebreid geïnformeerd door de museummedewerkers, zodat ze goed beslagen ten ijs kwamen. Zo konden ze de bezoekers niet alleen het grote verhaal achter de tentoonstellingen vertellen, maar ook wijzen op details.

Bij Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil wil het aantal vrijwilligers, die de rondleidingen door de tentoonstellingen Wereldreis en Palmhoutwrak kunnen geven, graag uitbreiden. Maar ook mensen die een rol willen spelen in het openluchtmuseum, zijn zeer welkom. De ambachtslieden en verhalenvertellers die daar actief zijn, zorgen voor bijzondere belevingen en leuke ontmoetingen. Heel waardevol!

Verschillende musea

Ligt je hart meer bij het natuurlijk erfgoed van Texel of lijkt het je juist leuk om het Oudheidkamer-team te versterken? Het kan allemaal. Vrijwilligerscoördinator Kelly Lexmond gaat graag met je in gesprek over wat jij voor een van de musea zou willen betekenen. Je kunt haar bereiken via 0222-317741 of kellylexmond@texelsmuseum.nl.