Fraai schilderij naar Museum Kaap Skil

Gepubliceerd op 31 augustus 2017

Schilderij Elbert HooijbergDe collectie van Museum Kaap Skil is uitgebreid met een mooi olieverfschilderij. Het gaat om een werk van de schilder Elbert Hooijberg, waarschijnlijk gemaakt in De Slufter. Het schilderij is ruim vijftig jaar geleden op Texel gekocht en nu door de eigenaresse aan het museum geschonken.

Elbert Hooijberg leefde van 1903 tot 1984. Hij woonde in Amsterdam, in de Haarlemmermeer, op Texel en in Groningen. Hij schilderde veel landschappen, stillevens en stadsgezichten. Daarnaast maakte hij ook werk waarin mensen centraal stonden, zoals boerenbruiloften en volkstaferelen. De schilder was lid van o.a. De Onafhankelijken en De Schakel in Amsterdam.

Het schilderij dat nu aan Museum Kaap Skil is gegeven, heeft geen titel. Ook de datum waarop het gemaakt is, is niet bekend. Het doek is geschonken door mevrouw Carla VroegindeWeij uit Enschede, wiens ouders het meer dan vijftig jaar geleden op Texel kochten.

Het nieuw verworven schilderij is vanaf 15 september tijdelijk te zien in het entreegebouw van Museum Kaap Skil. Na enkele maanden zal het opgenomen worden in het schilderijendepot en bij gelegenheid getoond worden in tentoonstellingen.