Expositie ‘kunstvissen’

Gepubliceerd op 5 maart 2018

Kunstvis gemaakt van jutmateriaalIn het entreegebouw van Kaap Skil is een nieuwe kunstexpositie te bewonderen. Door Dogger maakt objecten van gejut materiaal. In dit geval gaat het om kunstvissen. Hieronder een toelichting van de kunstenares zelf:

“In de stad kan je van alles vinden. Maar hier op het eiland is er rondom zee. En dan waait of spoelt er wel eens iets aan. Verschillende dingen, die verschillen in vorm en kleur. Ik verzamel die dingen en maak er beelden of collages van, zoals nu een serie vissen.

Soms ontstaat er toevallig iets en werk ik daar aan door. Of het is gepuzzel en zoek ik tot ik het passende stuk vind. Grote stukken of kleine ronde vormen. Met nettendraad vastgezet of op elkaar geschroefd. Tot er iets met een eigen karakter ontstaat.

De kunstenaars van de stromingen Dada, Merz en Cobra, en zelfs Picasso, gebruikten ook bestaande dingen en plaatsten die in een andere context. Filosofen en denkers als Kant schreven over de dingheid van de dingen. Met de onderliggende vraag: hebben de dingen een ziel? Ik denk van wel!”

Door Dogger
28-2-2018