Mogelijke komst stuurhuis Texelse veerboot

Gepubliceerd op 1 oktober 2018

Stuurhuis van oude Texelse veerboot

De TESO heeft het stuurhuis van de oude veerboot Schulpengat aangeboden aan Museum Kaap Skil. Deze boot is in 2016 uit de vaart genomen en zal worden gesloopt. Het stuurhuis kan op deze manier worden behouden als Texels nautisch erfgoed. Een bijzonder aanbod.

Schulpengat

Veerboot Schulpengat heeft 26 jaar gevaren tussen Texel en Den Helder. Toen de Dokter Wagemaker kwam werd het als tweede schip alleen nog ingezet op drukke dagen of bij onderhoudsbeurten. Na de komst van de Texelstroom was ook die rol voorbij. Afgelopen januari werd het schip als afscheid nog eenmaal ingezet. Nu zal de Schulpengat worden gesloopt, waarbij het stuurhuis behouden zal blijven.

Enthousiast

Museum Kaap Skil werkt aan een nieuwe tentoonstelling over Texels Eigen Stoomboot Onderneming en is erg enthousiast over het idee om het stuurhuis in de collectie op te nemen. In verband met het formaat kan er nog niet met zekerheid gezegd worden of het daadwerkelijk op het terrein of in een van de gebouwen van het museum kan worden geplaatst. Dit wordt momenteel onderzocht. Wordt vervolgd!